Netflix vpn

Netflix alternatief?

Netflix is de legale tegenhanger van Popcorn Time. Wereldwijd wordt veel gebruik gemaakt van deze betaalde video streaming dienst. Maar is het beter dan Popcorn Time? Wat zijn de voor- en nadelen van Netflix?

Netflix vs Popcorn Time

Netflix is een betaalde dienst en Popcorn Time is helemaal gratis, je hoeft nooit te betalen voor het gebruik van Popcorn Time. Het bedrijf uit Californië biedt in Nederland 3 abonnementsvormen aan. Ten tijden van dit schrijven zijn de prijzen voor deze 3 abonnementen als volgt.

  • Basic, geen HD beschikbaar, 1 scherm tegelijk, € 7,99 per maand
  • Standaard, HD beschikbaar, 2 schermen tegelijk, € 9,99 per maand
  • Premium, Ultra HD beschikbaar, 4 schermen tegelijk, € 11,99 per maand

Bij alle deze abonnementen is het mogelijk om de eerste maand gratis netflix vpn werkt nietgebruik te maken van de video streaming dienst. Men moet daarvoor wel een betalingsmethode opgeven en bevestigen. Als er niet word opgezegd binnen de gratis maand, word de tweede maand automatisch in rekening gebracht en zo gaat dat maandelijks door tot men opzegd. Een klant zit echter nooit aan een jaarabonnement vast. Het is mogelijk om per maand op te zeggen.

Alle abonnementen zijn te gebruiken op een tablet, smartphone, televisie, desktop, laptop en zelfs op gameconsoles, zoals de PlayStation en de Xbox.

Netflix account delen?

Veel mensen nemen een Premium account af, waarmee ze op 4 schermen tegelijk kunnen kijken. Maar vaak gebruiken ze er zelf slechts 1.

De andere accounts geven ze aan vrienden, familieleden en kennissen. Op deze manier delen wel 4 huishoudens dezelfde Netflix account. Het bedrag van €11,99 kost een ieder huishouden dan slechts €2,99 per maand. Netflix staat het eigenlijk niet toe maar het gebeurd toch op vrij grote schaal.

VPN of proxy Netflix niet toegestaan

vpn popcorn timeZet een film of serie middels Popcorn Time aan en er verschijnt een waarschuwing. De makers van Popcorn Time raden je aan om een VPN te gebruiken. Met een VPN kan je een ander IP adres aannemen en ben je geheel anoniem. Een VPN is ook erg handig als je wilt surfen, emailen, Facebook wilt gebruiken, zonder je ware locatie te delen. Het is raadzaam om een VPN voor Popcorn Time te gebruiken, je kan deze zelfs gratis proberen.

Het is op zijn zachtsgezegd nogal frapant dat je geen gebruik kan maken van NetFlix als je een VPN gebruikt. Netflix blokkeert gebruikers met een VPN. Ook mensen die een proxy gebruiken krijgen geen toegang tot het aanbod van Netflix. Het bedrijf heeft klanten met een VPN geblokkeerd omdat ze anders een IP adres kunnen aannemen in een ander land.

Misbruik middels een VPN of proxy

Je zou dan bijvoorbeeld een VPN of proxy, kunnen gebruiken in de VS, waardoor je een IP adres krijgt uit de VS. Je zou dan toegang kunnen krijgen tot Netflix in VS. Het aanbod in de VS is veel groter dan hier in Nederland, dus veel mensen deden dat in het verleden. Dat kan niet meer, die mogelijkheid is geblokkeerd, de meeste VPN IP adressen staan op een banlijst en worden niet meer geaccepteerd.

Netflix dwingt gebruikers om met hun eigen IP adres gebruik te maken van hun app en website. Klanten kunnen dat niet altijd. Ze zijn een weekendje weg en zitten in een leuk hotel. In het hotel heeft men een uitstekende WiFi verbinding maar deze loopt middels een proxyserver van het hotel, wat soms het geval is. Dan kan men geen gebruik maken van Netflix. En een VPN is dan geen optie, want deze wordt ook geblokkeerd door Netflix. Er is dan geen enkele manier om de dienst te gebruiken. Tenzij men over een grote mobiele databundel beschikt.

Uitermate spijtig dat de privacy en het kijkgemak van Netflix gebruikers ondergeschikt lijkt te zijn aan copyright. Popcorn Time vraagt gebruikers om rekening houd met hun privacy door een VPN aan te bieden en maakt zich weinig zorgen over copyright. Netflix doet het tegenovergestelde om zichzelf te beschermen tegen rechtzaken van o.a. filmproducten.

Het aanbod aan films en series

Helaas is het aantal films en series dat Netflix in Nederland aanbied erg beperkt vergeleken met het aanbod in de VS. Dat heeft onder andere te maken met de rechten die op de films en series rusten.

Er word niet genoeg verdiend aan het Nederlandse publiek om nog meer series en films aan te bieden. Daarnaast verdwijnen films na enige tijd van Netflix. Waarom? Rechten, dataopslag en dataverbruik. Het kost het bedrijf erg veel geld om een film jarenlang aan te bieden. Dat probleem heeft Popcorn Time niet. Een iedere film of serie is bijna wel te vinden. Het netwerk is helemaal gedecentraliseerd. Iedereen die een film of serie download, slaat deze op zijn harde schijf op en gebruikt zijn internetverbinding om de film weer te delen met anderen.

Popcorn Time heeft dus geen enorme datacentrums en zware internetverbindingen nodig, de gebruikers nemen die ‘last’ op zich.
Dat is bij Netflix niet het geval, klanten delen bestanden niet met andere klanten. Ze uploaden een film bestand niet, ze downloaden deze alleen.

Enorme Netflix datacentrums bij Amazon

Netflix heeft extreem grote datacentrums, voorzien van zware Gigabyte verbindingen. Dat is nodig om alle klanten te voorzien van films en series. Het dataverbruik is enorm. Netflix neemt de hosting af bij Amazon, wat de grootste kostenpost is. Daarnaast moet Netflix een aanzienlijk bedrag betalen voor een iedere film of serie aan de producenten. Mede daarom produceert het bedrijf steeds vaker zijn eigen series en films. Ze hebben dan zelf de rechten en kunnen een eigen product eeuwig aanbieden.

Eigenlijk is het aanbod aan films en series, in verhouding tot de abonnementskosten relatief laag, als men kijkt naar de vaste lasten, de commerciële risico’s en opkomende, soms illegale concurrentie.

Netflix alternatieven

Er zijn vele legale alternatieven voor Netflix. Zo is Amazon behoorlijk aan de weg aan het timmeren met Amazon Prime. Het aanbod van Amazon Prime en andere Netflix alternatieven is echter beperkt. Amazon Prime heeft nog niet zoveel films en series, momenteel hebben geen films met Nederlandse ondertiteling. Natuurlijk zijn er ook video on demand aanbieders maar die bieden een hele andere dienst aan.

Is het de abonnementskosten waard?

Indien je er geen problemen mee hebt dat je Netflix alleen kan gebruiken zonder VPN of proxy en er tien euro per maand aan wilt besteden, is Netflix zeker een optie.

Het kijkt prettiger want je betaalt ervoor

Wie betaalt voor Netflix, betaalt voor de productie van nieuwe films en series. Veel mensen gebruiken alleen daarom al liever een legale videostreaming dienst.

Conclusie
Het aanbod van Netflix is, in verhouding tot de prijs, erg netjes. Er zijn talloze uistekende series en wekelijks worden er nieuwe afleveringen toegevoegd met Nederlandse ondertiteling. Sommige series en films zijn beschikbaar in Ultra HD. Er is zelfs voor mensen die veel films en series kijken, altijd wel iets te vinden. Al met al, Netflix is een uitstekende videostreaming dienst, met enkele kleine tekortkomingen.

Volg ons