android popcorn time

Popcorn Time 3 voor Android

Er komt in juni van dit jaar een geheel nieuwe versie van Popcorn Time uit voor Android. De update, Popcorn Time 3, is vooral voor Nederlandse gebruikers van de bekende streaming app zeer interessant.

Popcorn Time 3 de beste update ooit!

De nieuwste update die in juni 2017 uitkomt kan gezien worden als een geheel nieuwe app. Ze hebben de video app voor Android geheel herzien en op verschillende manieren verbeterd.

Met name voor Nederlanders is de app nog toegankelijker gemaakt. Waarom? Regelmatig verschijnen er films die ook in het Nederlands vertaald zijn. Nagesynchroniseerd dus. Denk hierbij met name aan animaties en tekenfilms. Het is met Popcorn Time voor Windows al langer mogelijk om niet alleen Nederlandse ondertiteling aan te zetten maar ook een Nederlandse vertaling.

Die optie word nu dus ook toegevoegd aan de Android Popcorn Time app! Vele ouders zullen dus erg blij zijn met deze update aangezien de meeste bekende kinderfilms dan ook beschikbaar zijn in het Nederlands.

Meer verbeteringen in de nieuwe Android app

popcorn time androidEr zijn nog meer verbeteringen. De Android app zal er anders uitzien na de update. De ontwikkelaars willen Material design gebruiken om de nieuwe Popcorn Time app hiermee een make-over gegeven.

Onder andere Android Lollipop gebruikt Material design en dat ziet er zeker niet slecht uit.

Daarnaast heeft het team achter Popcorn Time toegezegd dat de nieuwe versie een heel stuk sneller zal laden. De Android app word een stuk sneller maar ook films en series zullen veel sneller laden.

Op oudere Android tablets en smartphones was de app soms wat traag, wat met de aankomende update verholpen wordt. Helaas is nog niet duidelijk aan welke systeemeisen een Android toestel moet voldoen om de nieuwe Popcorn Time versie te kunnen benutten. Waarschijnlijk zullen de ontwikkelaars de systeemeisen laag houden. Vele mensen die de app gebruiken wonen in tweede en derde wereldlanden, waar niet iedereen een high end smartphone kan kopen met de laatste versie van Android.

Wel is bekend dat de nieuwe grafische interface, Material design, gewoonlijk alleen werkt op Android 5.0 en hoger. Waarschijnlijk passen de ontwikkelaars van Popcorn Time de app zo dusdanig aan dat deze ook werkt op oudere Android versies.

Hieronder een kort overzicht van alle verbeteringen die de aankomende update met zich meebrengt.

  • Films en series zijn soms ook in de Nederlandse taal beschikbaar.
  • Nieuwe interface die er veel mooier uitziet en is gebaseerd op de door Google ontworpen Material design.
  • Films en series laden sneller.
  • De Porncorn Time start sneller op.
  • Zoek niet alleen op film genre maar ook op namen van acteurs en regisseurs om meer films en series te vinden.

Popcorn Time Play Store

In de Android winkel van Google, de Play Store, zijn veel zogenaamde Popcorn Time apps te vinden. Deze werken allemaal niet. Het zijn meestal handleidingen of versies van de app die alleen film trailers afspelen. Mensen plaatsen deze nep Popcorn Time apps in de Play Store omdat ze geld verdienen aan reclames. Dat word toegestaan. Wat nooit in de Play Store word toegestaan, is de echte Popcorn Time Android app.

Veel films en series die men met de app kan bekijken zijn auteursrechtelijk beschermd. Als de echte versie van Popcorn Time in de Play Store zou worden toegelaten, zou Google aansprakelijk zijn voor het schenden van copyright. Daar zit het bedrijf natuurlijk niet op te wachten en daarom moet de app altijd geïnstalleerd worden buiten de Play Store om.

Als een app niet is gedownload uit de Play Store, moet men voor de installatie aangeven dat er eenmalig uit onbekende bron geïnstalleerd mag worden. Tevens geeft Android dan aan dat er een beveiligingsrisico is.

Dat risico is er wel degelijk. Als je Popcorn Time download van de echte website, is er niets aan de hand. Download je de app ergens anders, dan kan er verschrikkelijke ransomware of malware worden geïnstalleerd.
Er zijn mensen die al hun bestanden, nummers en instellingen zijn kwijt geraakt omdat hun Android toestel werd gegijzeld door ransomware. Het is dan een kwestie van betalen om je bestanden terug te krijgen. Maar zelfs na betaling word een toestel bijna nooit ontgrendeld.

Installeer de app dus nooit van als je deze niet van de officiële website hebt gedownload. Doe je dat wel en raakt je Android toestel geïnfecteerd met ransomware, betaal dan nooit! Door te betalen help je degene die je smartphone of tablet heeft geïnfecteerd en je toestel blijft gewoon vergrendeld. Een goede backup kan enorm helpen, je kan het toestel resetten en de backup inschakelen als er ooit iets naars gebeurd.

Hosting in Nederland?

De makers van Popcorn Time waren tijdens een interview vorige week, erg vaag over Nederland. Ze wilden geen antwoord geven op de vraag ‘Hoeveel Nederlandse gebruikers heeft Popcorn Time?‘ Erg makkelijk is het trouwens niet om een goed antwoord te geven op deze vraag. Veel mensen gebruiken een VPN, waardoor niet duidelijk is in welk land ze zitten.

Wel lieten ze indirect weten grote problemen met hostingbedrijven in Nederland gehad te hebben. De website en enkele andere zaken worden op een aantal servers gehost. Een hostingbedrijf weet niet dat zij Popcorn Time hosten. En vrijwel geen enkele host wilt daaraan meewerken. Ze zouden daarmee mede verantwoordelijk zijn voor het schenden van copyright. Daar zitten ze, net zoals Google met de Play Store, niet op te wachten. Als een hostingbedrijf echter komt dat ze Popcorn Time hosten, halen ze alles van de desbetreffende klant onmiddellijk offline.

Popcorn Time installeren op Android

Lukt het niet om de app te installeren? Er zijn enkele simpele stappen die je moet volgen maar als je niet weet welke, is het natuurlijk even lastig.
In de video hieronder kan je zien hoe je Popcorn Time voor Android kan installeren. Het is op een tablet maar werkt net zo op een smartphone. De video is gemaakt door een Belgische vrouw, wij plaatsen binnenkort zelf enkele video’s die wat recenter en duidelijker zijn.

Volg ons