Popcorn Time voor Android

Popcorn Time voor Android

Popcorn Time is een gratis programma waarmee je films en series kan bekijken. Het programma is beschikbaar voor allerlei besturingssystemen, waaronder ook Android. Met deze app kijk je gratis naar films en series op je Android telefoon of tablet. Door gebruik te maken van Chromecast kan je de films van de Popcorn Time app zelfs naar je televisie casten.

 

Popcorn en Android, gemaakt voor elkaar

android popcorn timePopcorn en Android passen perfect bij elkaar. Download de app, installeer deze, kies een film uit en de film start binnen enkele minuten. Het is ook mogelijk om de app te installeren op een iPhone of iPad maar dat is toch een stuk lastiger. De app is er trouwens ook voor Windows, de MAC en Linux.

Helaas is de app niet te downloaden via Google Play, waar men normaal alle app’s download. Om de Popcorn app te downloaden moet je dus naar de website van Popcorn Time en het laatste installatiebestand downloaden voor Android. Zo’n installatiebestand heet een APK.

Na het downloaden moet je aangeven dat je een app wilt installeren uit ‘onbekende bron’. De Popcorn Time app komt namelijk niet uit Google Play en wordt door Android dus gezien als een onbekende app. Na de installatie verschijnt er een icoontje waarmee je de app kan starten. En dan is het alleen nog maar een kwestie van klikken en kijken.

Het is trouwens wel handig om Wifi te gebruiken, als je, je mobiele verbinding gebruikt kan je over je databundel heen raken en dat kost geld.

De vele voordelen van de Popcorn app

Popcorn Time is een streaming programma, waarmee je de nieuwste en oudste films en series kan bekijken. Gewoon op je Android tablet of smartphone, terwijl je op de bank, bed of in bad ligt. Of in de trein of op je werk. Waar je maar wilt.

Het is mogelijk om een film direct te kijken door een stream te starten of door deze te downloaden. Het is handig om via een wifi netwerk de film of serie te downloaden, dan kan je deze daarna rustig kijken als je een keer geen wifi hebt. Dat scheelt natuurlijk veel mobiel dataverbruik. Een gemiddelde film is namelijk toch al gauw 2 Gigabyte.

Meestal kan je kiezen uit meerdere Nederlandse en allerlei buitenlandse ondertitelingen. Helaas kan je op Popcorn Time geen Nederlandse films en series vinden, waarom is niet duidelijk maar er is geen Nederlands aanbod.

POPCORN TIME LEGAAL OF ILLEGAAL?

Is Popcorn Time legaal? Nee, eigenlijk niet, je mag in Nederland namelijk geen films en series downloaden waar copyright op rust. Uploaden is helemaal verboden. Tot op heden wordt het downloadverbod echter niet gehandhaafd. Alleen mensen die veel films en series uploaden worden vervolgt. Als je een legaal alternatief zoekt is Netflix de beste optie.

Popcorn VPN

Toch is het handig om een programma te gebruiken waardoor mensen niet kunnen zien dat je download. De beste oplossing is een VPN, daarmee krijg je tijdelijk een ander IP adres. Voor enkele euro’s per maand heb je al een VPN. Er zijn ook enkele VPN providers die je eerst gratis kan proberen.

Volg ons