Popcorn Time Chromecast

Streamen met Chromecast

Popcorn Time op je TV kijken? Met de Google Chromecast hardware kan je films en series streamen naar je televisie. Chromecast is een streamingdevice dat ontwikkeld is door Google. Het apparaat is erg makkelijk te gebruiken. Na het aansluiten op een HDMI poort op TV, moet je Chromecast contact laten leggen met je WiFi netwerk. Vervolgens kan je genieten van alles wat Popcorn Time te bieden heeft. De beste en nieuwste films en series, gewoon op je TV, in HD kwaliteit, en met Nederlandse ondertiteling. Natuurlijk is het met Chromecast ook mogelijk om NetFlix, Youtube en andere video diensten te bekijken op je TV.

Popcorn Time Chromecast koppelen

stream popcorn time naar ChromecastAllereerst moet je zorgen dat je Android apparaat, of het nou een smartphone of een tablet is, contact kan leggen met je WiFi netwerk. Als dat het geval is, moet je ervoor zorgen dat de Chromecast in een HDMI poort zit. Je moet op je TV naar AV of een ander kanaal en krijgt dan de setup hulp van Chromecast te zien. Chromecast zal aangeven welke WiFi netwerken het waarneemt. Om dit menu te bedienen heb je een app nodig genaamd Google home, welke je gratis kan downloaden uit de Google Play store. Op veel Android apparaten is deze app standaard geïnstalleerd.

Chromecast WiFi instellen

Stel het juiste WiFi netwerk in. Android en Chromecast moeten hetzelfde WiFi netwerk gebruiken. Je krijgt op TV een pincode te zien. Vier deze in op je Android telefoon of tablet. Als je alles goed gedaan hebt, zal je Smartphone verbonden worden met de Chromecast. Je kan nu al een hoop leuke dingen doen, zoals video’s en films van Youtube en Netflix streamen naar je TV. Heb je geen smartTV? Als Chromecast werkt heb je net van een gewone TV een smart-TV gemaakt! Je beschikt nu over bijna alle opties die een smart-TV ook heeft.

Helaas ondersteund Google Home Popcorn Time niet zelf. Je kan middels Popcorn Time direct streamen naar TV. Erg makkelijk als het zo werkt, je zoekt iets uit op je Android tablet of smartphone en kan direct beginnen met kijken. Dit gaat echter nogal eens fout na een nieuwe update van Google home. Waarschijnlijk omdat men het streamen van de app blokkeert. Gelukkig zijn er andere oplossingen.

Popcorn Time streamen naar TV met localcast

De beste manier om Popcorn Time op TV te krijgen is middels de gratis downloaden popcorn timeapp Localcast.  Om op deze manier te streamen, moet je eerst een film of serie downloaden middels Popcorn Time voor Android. Pas als je een complete film of een aflevering van een serie hebt gedownload, kan je deze streamen via Localcasr.

Dat kan je als volgt doen. Open de app Localcast en blader naar Popcorn Time of Time for Popcorn, het is maar net welke van de twee versies je gebruikt. Zoek naar de downloadfolder van de film of serie die je hebt gedownload. Als je in de juiste folder zit, ziet het er ongeveer uit zoals op de afbeelding hieronder.

localcast chromecastDruk op het gele stream icoontje, rechts onderin. Localcast word nu verbonden met je TV en je download begint direct af te spelen.
Heel soms komt het voor dat de ondertiteling niet synchroon loopt, met name bij Nederlandse ondertiteling. Kijk daarvoor in het Localcast menu en stel de ondertiteling goed in.
In een latere handleiding over Porncorn Time, Chromecast en Localcast komen we hier uitgebreid op terug.

2 reacties

  • hallo hoe kan het als ik een film STREAM dat er meestal geen ondertitels staan en dat de voor de film ondertitels komen wat niet in de film hoort.

  • Super bedankt voor de informatie. Ik ondervind sinds enige tijd pronlemen bij het streamen naar de chromecast. Na het lezen van je stuk. Is het opgelost. Ben weer helemaal blij thnxthnx

Volg ons