usenet torrents downloaden

Usenet, torrents of Popcorn Time?

Wat is de beste manier om een film te downloaden? Er zijn naast Popcorn Time namelijk wel meer manieren om een film te downloaden.
Zo kan je ook een film downloaden uit usenet nieuwsgroepen of middels het bittorrent protocol. Wat is het handigste?

Wat is usenet?

usenet popcorn time downloadenUsenet is een netwerk dat al bestond ver voordat de eerste Nederlanders internet in huis hadden. Het netwerk was er al voor de eerste forums en zelfs voor de uitvinding van email. Wetenschappers gebruikten usenet om berichten mee uit te wisselen.

Zo konden ze wereldwijd met elkaar communiceren via het internet. Er was toen nog geen andere manier om zo snel berichten uit te wisselen. Iemand schreef een bericht en uploadde dat bericht naar een ‘nieuwsgroep’. Daarna werd het bericht door iemand anders gelezen en die kon dan in dezelfde nieuwsgroep weer reageren. Toen het internet begon te groeien, ontdekte mensen dat ze meer konden dan alleen berichten uitwisselen. Het lukte om elektronische boeken te delen. Niet veel later gingen mensen MP3 bestanden delen. Vandaag de dag delen mensen complete ultra HD films van 100 GB en meer via usenet nieuwsgroepen.

Het is nog steeds mogelijk om berichten uit te wisselen maar dat doen niet veel mensen meer. Usenet heeft een groot voordeel dat Popcorn Time mist, er is een groot Nederlands aanbod. Nieuwsgroepen zijn gevuld met Nederlandse films. series en buitenlandse films met uitstekende Nederlandse ondertiteling. Ook voetbalwedstrijden worden door mensen geüpload, direct nadat ze zijn uitgezonden.

Het is niet een zo dat usenet beter of slechter is dan Popcorn Time, het is een totaal andere manier van downloaden. Als je meer wilt weten over downloaden uit usenet nieuwsgroepen, kan je deze website over nieuwsservers opzoeken.

Torrents vs Popcorn Time

Tegenwoordig downloaden steeds meer mensen torrents. Het is niet moeilijk om op torrent sites een goede film te vinden. Nadeel is wel dat er steeds minder goede torrent websites zijn. Enkele jaren geleden waren er tientallen grote torrent websites, die goed werden bijgehouden door moderators. Het aanbod was uitstekend en er werden ook Nederlandse films en series gedeeld. Helaas is er niet veel meer over. Afgezien van de PirateBay zijn alle grote torrent websites gestopt.
Ze werden gesloten door autoriteiten en copyright organisaties. Sommige eigenaren van grote torrent websites zijn zelfs opgepakt en zitten nu nog vast. Als je ervoor kiest om torrents te downloaden, gebruik dan altijd voor de zekerheid een VPN. Dat moet je trouwens ook doen als je Popcorn Time gebruikt om je identiteit en adres te verhullen.

Zonder een VPN Popcorn Time gebruiken, is echt niet handig.
Als het downloadverbod in Nederland wordt gehandhaafd, is het goed mogelijk dat er wel torenhoge boetes worden gestuurd voor het downloaden van een enkele film of serie. Met een VPN voorkom je dat soort gedoe, aangezien niemand dan weet wie je bent en waar je je bevindt.

Popcorn Time is niet altijd handig

Popcorn Time heeft twee beperkingen. Wie download uit usenet nieuwsgroepen of torrents download, kan veel meer vinden en downloaden dan alleen films en series. In nieuwsgroepen worden niet alleen films en series gedeeld, je kan er ook applicaties, ebooks, apps voor smartphones en tablets, maar ook de nieuwste games downloaden.
En, niet te vergeten muziek, als een album uitkomt of uitlekt, is het direct te vinden in een nieuwsgroep. Hetzelfde gaat op voor torrents, torrent sites zijn gevuld met allerlei soorten bestanden.

Een ander minpuntje van Popcorn Time is dat het voor een leek erg moeilijk is om de upload functie uit te zetten. Popcorn Time werkt ook middels het torrent protocol. Dat betekend dat je download maar tegelijkertijd ook upload naar andere mensen. Het uploaden van films word een stuk strenger aangepakt dan downloaden, ook in Nederland.
Met een gewoon torrent programma is de upload makkelijk uit te zetten. En dat is helaas een stuk lastiger met Popcorn Time.

Conclusie; Popcorn Time is gewoon anders

Popcorn Time is een videostreaming applicatie, gemaakt om makkelijk films en series te bekijken. Je gaat zitten, start een film of serie en kan bijna direct beginnen met kijken. Dat is niet mogelijk als je download uit nieuwsgroepen. Met torrent clients, downloadprogramma’s om torrents te downloaden, kan het ook, maar dat werkt niet echt prettig.

Usenet en torrents bieden totaal andere zaken aan en hebben andere voor-  en nadelen. Het is als appels en peren vergelijken, ze zijn een beetje hetzelfde maar toch erg verschillend. Veel mensen gebruiken Popcorn Time op de TV en downloaden andere zaken via torrents of uit nieuwsgroepen.

Nieuwsgierig hoe downloaden uit nieuwsgroepen werkt? Bekijk dan de video hieronder en leer downloaden uit usenet nieuwsgroepen!

Volg ons